Story #11 Britt

Bij Talpa Producties hebben we twee allround producers die vanuit stage zijn doorgegroeid

  • 16.09.16

Britt Visser is Assistent Recruiter bij Talpa Producties en dit is haar #NHTVStory:

”Mijn ervaring met NHTV vanuit Talpa Producties is dat wij al een hele hoop talentvolle studenten stageplekken kunnen bieden afgelopen jaren. En we vinden het internationale aspect heel erg prettig aan de opleiding, hoewel we wel echt Nederlandstalige stages aanbieden. Wij merken dat de studenten zich bij Talpa echt goed kunnen ontwikkelen. Wij bieden bij Talpa uitdagende en leerzame stageplaatsen, waarbij ze ook echt de kans krijgen om door te groeien tot waar ze willen komen. Zo hebben wij bij Talpa Producties ook twee allround producers die vanuit hun stage door zijn gegroeid en van NHTV afkomstig zijn. Een van de producers volgt nu een opleiding tot productieleider en de andere is echt die allround producer die wij voor allerlei programma’s, studies en buitenlandse producties kunnen inzetten.

Wat bij ons bij ons heel erg belangrijk is, is de flexibiliteit. Het is een hele dynamische wereld, de mediawereld. Bij Talpa krijg je de kans om mee te werken in een team, waardoor je als stagiair ook echt de uitdaging krijgt om initiatief te nemen en jezelf te ontplooien hier. Sahid is een voorbeeld van een stagiair die dat heeft gedaan. Hij kwam hier binnen met een volledige inzet, flexibiliteit in zijn gedrag, hij was er altijd en hij werkte hard. En dat is wat wij bij Talpa zoeken. Vooral qua inzet, je moet gewoon hard willen werken en een goede instelling hebben. De andere producer gaat met onze buitenlandse producties als allround producer mee en het is een ontzettend goede student geweest. Hij is hier gekomen met genoeg kennis vanuit NHTV en zo hier doorgegroeid tot producer.

Onze match met NHTV is denk ik het kijken naar de toekomst. NHTV heeft innovatieve projecten lopen en dat is wat Talpa ook doet. Wij kijken ook naar de toekomst en ‘wat kunnen we nog meer verbeteren’ en ‘hoe kunnen we zorgen dat talent zich echt optimaal kan ontplooien’.

Het zijn gedreven studenten vaak. Ze komen natuurlijk vaak helemaal vanuit Breda deze kant op, dan moet je wel heel flexibel zijn met eigen vervoer om hier stage te kunnen lopen. Ze hebben naast die gedrevenheid ook vanuit hun opleiding veel geleerd en dat kunnen ze nu gebruiken, studenten hebben de goede mediakennis om aan de stage te kunnen starten.”

Talpa is een dynamisch bedrijf, in 2004 zijn wij ontstaan met John de Mol aan het hoofd. Het is zo’n creatieve man en hij zorgt ervoor dat er zoveel mooie producties zijn. Ik denk dat wij nu zo’n 30 televisieproducties hebben lopen, waarbij professionele teams aan het werk zijn om de entertainment programma’s naar een nog hoger niveau te brengen in Nederland. Daarnaast zijn wij natuurlijk verantwoordelijk voor onze eigen content. Daar zijn wij ook trots op, we willen creatieve content bedenken voor de beste producties en die vervolgens ook verkopen aan het buitenland, waardoor we ook internationaal groeien. Ook daar is die link met het internationale van de NHTV. ”

De match met NHTV en Talpa is er heel duidelijk. Het contact is goed en ik hoop dat we nog veel talenten kunnen opleiden van NHTV.