Story #2 Kjell

Mijn droom is mijn eigen festival hebben, ooit.

  • 05.09.16

Kjell Koopman is tweedejaars student Leisure Management en dit is zijn #NHTVStory:

”NHTV is voor mij de basis van mijn dromen. Ik ben lang op zoek geweest naar wat ik nu precies wilde en heb altijd studies gekozen zonder erover na te denken wat ik daar mee wilde. Het zoeken van mijn droom en het vinden daarvan heeft te maken met dat ik iets wil kunnen doen voor mensen of voor een groep mensen. Ik heb HBO-rechten gestudeerd twee jaar. Ook heb ik sociologie gestudeerd aan de Erasmus, alleen dat bleek al gauw niet te zijn wat het moest zijn. Toen ben ik gaan zoeken wat het dan wel moest zijn.

Ik wilde altijd iets met mensen gaan doen, zelf ben ik van de festivals. Ik ga ze de hele zomer af. Het mooie vind ik dat je met bekende en onbekende mensen een band creëert, door het festival. Een soort energie en een vorm van geluk. Mijn droom is mijn eigen festival hebben, ooit. Ik ben vorig jaar begonnen aan Leisure Management op NHTV. Ik zie nu wel dat het mij kansen gaat bieden met het behalen van mijn droom. Je raakt in contact met mensen uit die wereld en gaat snappen hoe het werkt. NHTV biedt mij het opstapje, zelf moet ik er verder mee aan de slag gaan.

Ik hoop hier een bodem te leggen en van daar ooit verder te werken. Dat is mijn plan. Docenten kennen je hier, ze kennen je naam, weten wie je bent, wat je doet en wat je wilt. Dat vind ik belangrijk. Dat motiveert je. Ik heb hier het idee dat ik iets kan gaan doen wat ik wil gaan doen en dat het een einddoel heeft. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad.

Momenteel heb ik een aantal werkveld opdrachten gedaan, daar heb ik een goed contact gelegd; met DGTL Festival in Amsterdam. Als een van de vrijwilligers moest ik afval opruimen in de zaal. Dat lijkt niet bijzonder, maar als je nagaat wat de impact is van afval ruimen op een festival, dan wel. Groen en duurzaam ondernemen zijn trends en de betekenis daarvan voor de leisure industrie krijgen we vanuit de opleiding mee. Het festival bleek na deze opdracht op zoek te zijn naar meer vrijwilligers en die zouden ze kunnen vinden bij NHTV. Ik heb ze in contact gebracht en sindsdien is het balletje gaan rollen. Nu zijn NHTV en DGTL Festival verbonden met elkaar; studenten kunnen als vrijwilligers aan de slag en ervaring opdoen binnen een festival. In maart was er weer een twee-daags festival, daar ben ik als teamcaptain aan de slag gegaan om het team te leiden.”

Als de NHTV weet wat jij wilt en waar je naartoe wilt krijg je die kans.