Story #33 Sammy

De hele dag op zoek naar reizen die ik zelf zou willen maken

  • 18.10.16

Sammy Beau is 4e jaars student Tourism Management en dit is haar #NHTVStory:

”Toen ik 17 was ben ik naar Parijs te gaan om Frans te leren. Buiten het feit dat ik heel erg van reizen houd, houd ik ook van vreemde talen leren. Omdat ik denk dat je door de taal te leren, ook de cultuur kunt leren.

Het begon eigenlijk met het idee dat ik de hele wereld wilde rondreizen omdat ik de behoefte had om heel veel te zien. Nog niet de wil om te gaan studeren, ik wilde eerst zien wat er nog allemaal was. Dat vonden mijn ouders geen goed idee. Zij vonden het eng. Maar ik vond het fantastisch. Toen uiteindelijk is dat plan omgevormd tot een talenschool in Parijs. Daar heb ik Frans geleerd, heel veel mensen uit andere culturen leren kennen en daardoor heb ik heel veel van de wereld te kunnen zien. Ik ben een paar keer naar Chili gegaan en in Europa heb ik diverse plekken bezocht om de mensen die ik had leren kennen, allemaal weer te ontmoeten.

Mijn keuze voor NHTV was een bewuste keuze. Op NHTV kon ik eigenlijk alleen nog maar meer reizen, andere mensen leren kennen en plekken ontdekken waar ik eerder nooit kwam. Toen ik op NHTV begon had ik een vriend in Chili. In Chili heb ik veel rondgereisd. Ik ben vooral afgereisd naar de plekken die je alleen ziet als je daar voor een langere periode bent, of door iemand die daar woont wordt meegenomen en rondgeleid. Dat vond ik steeds leuker worden. Ik zag dingen zien die niet iedereen kon zien in Chili.

Ik voel me heel erg thuis op NHTV. Ik vind het fijn dat er veel internationale studenten zijn zodat je niet alleen maar bezig bent met Nederland maar ook met andere culturen. Veel lessen worden gegeven in het Engels. Het is leuk om in projectgroepjes te werken waarin je merkt dat andere culturen heel veel invloed hebben. Hoe combineer je dat met elkaar en hoe werk je dan toch goed samen ondanks dat iedereen het anders aanpakt?

Mijn stage op NHTV is bij een online reis afilliate; MIYO Travel. We verkopen voornamelijk aanbiedingen aan studenten. Het leuke is dat als ik een reis zie, zoals een goedkoop vliegticket of een goede deal, dat ik dat via onze kanalen kan delen met mensen. Ik deel eigenlijk alleen wat ik zelf ook leuk vindt, ik ben de hele dag op zoek naar reizen die ik zelf zou willen maken. Dat maakt me heel erg enthousiast.

Ik weet dat ik met reizen sowieso mijn leven lang bezig blijf. Het liefst wil ik in de reisbranche blijven werken want daardoor wordt het reizen zelf ook een beetje mede-mogelijk gemaakt.”

Wat ik mee denk te nemen naar het werkveld is dat ik goed om kan gaan met andere culturen en online marketing. Dus dat ik weet hoe ik een toeristisch product goed in de markt kan zetten.